Sinds 2010 streeft de vrachtafhandeling gemeenschap op Schiphol naar de positie van koploper als het gaat om de volledige digitalisering van luchtvrachtprocessen. Ondanks het feit dat er al diverse stappen zijn gezet om elektronische koppelingen te realiseren tussen ketenpartners, komt het in de praktijk nog vaak voor dat zendinggegevens meerdere malen (en veelal handmatig) in detail gedocumenteerd en in verschillende systemen ingevoerd worden. Snelle en correcte verwerking is samen met het centraal beschikbaar stellen van alle benodigde informatie van groot belang voor de efficiency en transparantie binnen het luchtvrachtproces. Additioneel zorgen uitdagingen binnen bestaande elektronische processen zoals het toevoegen van nieuwe berichtstromen, de komst van nieuwe berichttypen (b.v. IATA CXML) en de verdere penetratie van elektronische processen tussen partijen steeds meer voor een moeizame, arbeidsintensieve en vooral dure vrachtafhandeling. Dit kan anders!

Quyntess heeft als specialist op het gebied van ketenintegratie en -transparantie in nauwe samenwerking met ACN een nieuw e-Gate concept ontwikkeld voor een Open Cargo XML Platform waarbij een volledig papierloze samenwerking binnen de keten zorgt voor een snelle en efficiënte vrachtafhandeling, verbeterde datakwaliteit en kostenbesparingen binnen het gehele end-to-end proces. In een reeds door ACN en Quyntess georganiseerde workshop, is het e-Gate pilot voorstel geïntroduceerd bij de expediteursgemeenschap. De focus van deze pilot ligt met name op de combinatie van EDI integratie en het beschikbaar stellen van een portal voor een volledig papierloos en transparant supply chain proces tussen verladers en expediteurs. De focus van deze pilot is natuurlijk slechts het begin van het totale proces. Na een succesvolle pilot periode zal ook gekeken worden naar het uitbreiden van de focus over het gehele end-to-end proces. 

Als vervolg op deze succesvolle workshop, zijn de krachten gebundeld met belangenorganisatie EVO zodat de meerwaarde van de digitalisering van de samenwerking rond de luchthaven ook breed uitgedragen kan worden onder de Nederlandse verladersgemeenschap. Op dinsdag 9 december aanstaande bieden ACN, EVO en Quyntess ook u de gelegenheid om via een gratis webinar kennis te maken met de voordelen van het gebruik van het Open Cargo XML Platform dat gebaseerd is op de toepassing van open technologie en standaarden. Dit webinar laat zien hoe verladers en expediteurs een compleet geïntegreerde samenwerking kunnen bereiken door op een slimme wijze informatie te hergebruiken, automatisch data te valideren en als gevolg de handling kosten aanzienlijk te verlagen met het Open Cargo XML Platform. 

Maak op 9 december kennis met het Open Cargo XML Platform:

  • Come as you are: 1 directe koppeling vanuit uw bestaande IT omgeving
  • Volledige integratie o.b.v. EDI en web-EDI combinatie zorgt voor hoog adoptieniveau
  • Volledig elektronisch proces vermindert administratie en handling tijd
  • End-to-end transparantie met proces monitoring, statusinformatie en tracering
  • Lage vaste maandelijkse kosten door gedeelde platform overhead
     

Voorlopig programma:

Opening : e-Gate for shippers documents
Keynote

:

The process benefits of Cargo XML
Isabella Anderson, Project Manager e-Cargo Adoption, IATA
Keynote

:

Dutch e-Cargo Community leading the way
Ben Radstaak, Managing Director, Air Cargo Nederland
Keynote

:

Shipper benefits for e-Cargo adoption
Joost van Doesburg, Airfreight Community Advisor, EVO
Introductie

:

Introducing the Open Cargo XML Platform
Rob van Ipenburg, Managing Director, Quyntess
Einde : Questions & Answers

 

De sprekers:

Isabella-Anderson

Ben-Radstaak  Joost-van-Doesburg  Rob-van-Ipenburg 
Isabella Anderson
IATA
Ben Radstaak
ACN 
Joost van Doesburg
EVO 
Rob van Ipenburg
Quyntess 

 

Wilt u ook overstappen op een volledig papierloos luchtvrachtproces? Bent u benieuwd hoe u het Open Cargo XML Platform binnen uw keten kunt inzetten om de samenwerking met expediteurs / verladers te optimaliseren? Wilt u analyseren hoeveel u nog meer kunt besparen door volledig elektronisch samen te werken? Meld u dan direct aan voor dit gratis webinar!

Voor dit webinar zullen wij gebruik maken van Cisco Webex. Om het webinar LIVE te kunnen volgen zal Quyntess u (na aanmelding) een Outlook invite sturen met daarin de link en inloggegevens waarmee u direct kunt deelnemen op 9 december.

De inschrijving voor dit event is gesloten. U kunt hier de opname van het webinar direct bekijken!