Op donderdag 9 oktober organiseerde Quyntess een inspirerende workshop rondom het thema "The missing link in Procure-to-Pay". Tijdens dit event kwamen supply chain professionals vanuit diverse branches bij elkaar voor de themasessie die georganiseerd werd vanuit de Linkedin kennisgroep SCM Control Towers. Omgeven door diverse indrukwekkende pronkstukken uit de Nederlandse luchtvaarthistorie, gingen de deelnemers vanuit het herbouwde Schipholgebouw uit 1928 op zoek naar "the missing links" binnen hun eigen supply chain omgevingen. 

De themasessie werd ingeleid met enkele voorbeelden van missing links binnen de gehele keten: vanuit de supply chain voorbereiding, de operationele uitvoering, de financiële stromen en de welbekende black box genaamd transport. "We kunnen overal binnen de keten diverse missing links constateren. De gebruikelijke missing links zijn voornamelijk daar te vinden waar de supply chain niet lean is ingericht," lichtte Roeland Vermeulen toe, Senior Business Consultant bij Quyntess. "Uiteindelijk is het de doelstelling van elke keten om de overall performance in het totale 'van zand tot klant' proces te kunnen verbeteren. Dat begint vaak met het repareren van de zwakke of missende schakels: het 'smeden' van een geïntegreerde supply chain vormt daarin de essentiële kern."

Aansluitend op de "usual suspects" vanuit de introductie, konden de deelnemers tevens een kijkje nemen in de keuken bij MAN Truck & Bus. Onder begeleiding van Wouter Pas, Project Manager bij MAN Truck & Bus, werd er ingezoomd op een aantal teruggevonden missing links binnen de supply chain van deze automotive gigant, waaronder de elektronische samenwerking met ketenpartners in het fulfillment proces. "Het productieproces bij MAN Truck & Bus wordt aangestuurd door het Just-in-Sequence principe. Dit vergt natuurlijk een goede coördinatie van materiaaltoevoer binnen onze keten, waarbij alle belangrijke schakels op de hoogte moeten zijn van de meest accurate informatie, zoals bestellingen, leverschema's en voorraadniveaus, zodat een naadloze aansturing van het productieproces gegarandeerd kan worden," zegt Wouter Pas. "Door deze cruciale informatie tijdig beschikbaar te maken en te delen, zowel via EDI als web-EDI, is het voor ons mogelijk geworden om het hele end-to-end proces met onze leveranciers en transporteurs te optimaliseren."

Tijdens de interactieve workshop hebben de deelnemers vanuit verschillende industrieën kennis en ervaringen rondom de missing links in hun eigen supply chain gedeeld. In kleine groepen werd er stilgestaan bij de missing links vanuit de belangrijkste stakeholders waarmee de deelnemers in hun dagelijkse operationele processen te maken hebben, zoals leveranciers, transporteurs en klanten. Diverse partijen hebben binnen hun eigen keten al stappen gezet om de zwakke of missende schakels binnen hun keten te repareren en dat leverde interessante inzichten en discussies op. 

Quyntess kijkt terug op een geslaagde themasessie die door de deelnemers als zeer positief en waardevol beoordeeld werd. "Wat ik voornamelijk interessant vond aan deze middag was het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers. De kennis en ervaringen vanuit andere organisaties laat zien dat de gezondheidszorg waar ik in werk eigenlijk heel erg lijkt op een winkelketen als bijvoorbeeld Action die met precies dezelfde missing links te kampen heeft als wij. Met sessies als deze kunnen we dan ook op een zeer interactieve wijze ideeën met elkaar uitwisselen om deze missing links op te lossen," aldus Pieter Vlot, Hoofd Logistieke Services bij Rivas Zorggroep. 

Sfeerimpressie van de workshop

Foto's van deze workshop zijn te bekijken via de Quyntess pagina op Facebook.

SCM Control Tower Groep

Word lid van de SCM Control Tower Groep op Linkedin! Deel uw ervaring rondom Supply Chain Management en Visibility met andere professionals en blijf op de hoogte van actuele thema's en events binnen SCM.