Met de opkomst van meer dan 1.600 professionals was het VNSG Congres van afgelopen 18 & 19 april in het Mecc Maastricht een zeer geslaagd event. 25 jaar VNSG kwam samen tijdens de feestelijke editie van het congres met wederom een bijzonder mooi programma dat werd ingevuld door interactieve sessies waaronder de Supply Chain workshops van Quyntess.

Geïnspireerd door het thema "Oud & Nieuw" heeft Quyntess succesvolle verdiepingssessies verzorgd met het onderwerp "Geld verdienen met SCM". Hierin maakten de deelnemers kennis met een stappenplan betreft het opbouwen van samenwerkingsverbanden met partners in de keten. Op basis van de "Crawl-Walk-Run" filosofie werden ervaringen gedeeld om vanuit de huidige situatie stapsgwijs te komen tot verbeterde ketenprocessen (en uiteraard bijbehorende kostenbesparingen).

Met behulp van ondersteunende case studies van o.a. MAN Truck & Bus werd er ingezoomd op mogelijke scenario's voor verbeterde procesoptimalisatie en ketensamenwerking. "De case bood uitstekende diepgang over de sturing op dynamische transportplanning en het managen van verstoringen binnen de keten door middel van SAP oplossingen," aldus één van de deelnemers. 

Tijdens de interactieve Collaboration Game, waarbij de productie van de "VNSG Wagen" centraal stond, konden deelnemers met elkaar sparren over hedendaagse complexe ketenvraagstukken. "De discussie's rondom productieplanningen, logistieke kosten en kritische factoren bij verstoringen in de keten brachten interessante conclusies naar voren," aldus Rob van Ipenburg - Managing Partner bij Quyntess. 

Bekijk hier de foto's

Foto's van het congres zijn te bekijken via onze Facebook pagina.