Met de opkomst van ruim 1.600 professionals was het VNSG Congres van afgelopen 12 & 13 april in het Mecc Maastricht een zeer geslaagd event voor de Nederlandse SAP Community. Geïnspireerd door het thema 'Nieuwe Oplossingen, Nieuwe Tijden' heeft Quyntess haar publieke debuut gemaakt als de kersverse Service Partner van SAP. Tevens werd de nieuwe Digipoort koppeling geïntroduceerd die elektronisch factureren met de overheid vergemakkelijkt.  

Hoewel het SAP partnerschap nieuw is, is daarentegen de oplossing SAP Information Interchange (SAPii, voorheen bekend als Crossgate) absoluut geen onbekend terrein voor Quyntess. Sinds 2004 heeft Quyntess zich sterk gemaakt om deze oplossing succesvol te implementeren binnen de vaak complexe ketens van haar klanten. Op basis van deze kennis en ervaring is Quyntess nu de eerste intermediair die een standaardkoppeling naar Digipoort aanbiedt die gebaseerd is op SAP's eigen On Demand oplossingen.

Tijdens het Congres heeft Quyntess in een demo opstelling laten zien hoe deze koppeling partijen ontzorgt en ze in staat stelt om met een minimum aan wijzigingen mee te schakelen met de digitale overheid. 

"De doelstelling van de Rijksoverheid is om in 2014 80% van alle facturen elektronisch te ontvangen via Digipoort." 

 

'De benadering achter SAPii maakt het mogelijk om aan beide zijden van Digipoort waarde toe te voegen,' zegt Rob van Ipenburg, Managing Partner van Quyntess. 'Het maakt dus niet uit of het nu gaat om de koppeling naar UBL 2.0, de conversie vanuit ebMS.' Door het grote aantal SAP klanten aan de kant van zowel overheid als bedrijven, is de Quyntess koppeling één van de potentiële aanjagers om het aantal facturen via de Digipoort sterk op te voeren. Bovendien leggen bedrijven met deze benadering ook meteen de basis voor uitbreiding naar andere digitale stromen, zoals bijvoorbeeld DigiInkoop of één van de NUP bouwstenen.