Met de aanwezigheid van meer dan 1.200 professionals was het VNSG Congres van afgelopen 3 & 4 april opnieuw een groot succes! Dit jaar stond als algeheel thema de gebruiker centraal, dus zo ook binnen het vakgebied Supply Chain Management.

Geïnspireerd door de internationale en project georiënteerde karakteristieken van Marel, heeft Quyntess dit jaar de klantcase "Waardecreatie bij Marel" op het programma gezet om te laten zien hoe Value Chain Collaboration 2.0 waarde kan creëren voor alle schakels binnen de keten. Deze klantcase richtte zich met name op de slimme technologie en procesverbetering waarmee Marel aanzienlijk kortere doorlooptijden heeft bereikt bij het order- en leveringsproces van ingekochte materialen en subassemblages. Ook werd er ingezoomd op de wijze waarop Marel de interne- en externe resources optimaal heeft kunnen inzetten en daarmee een duidelijk verbeterde financiële performance heeft gerealiseerd. 

In 40 minuten nam hoofdspreker Jos Fransen, Corporate Application Specialist bij Marel, de hele zaal mee in niet alleen de dynamische wereld van geavanceerde apparatuur en systemen voor de voedselverwerkende industrie, maar vooral ook de dagelijkse praktijk. "De Engineer-to-Order praktijk binnen Marel stelt hoge eisen wat betreft de flexibele uitbesteding van onderdelenproductie, zo kort mogelijke doorlooptijden en geïntegreerde samenwerking met leveranciers. De tweeweg informatievoorziening moet dus optimaal zijn", lichtte Jos Fransen toe. "Met behulp van verregaande elektronische integratie tussen alle Marel locaties, leveranciers en klanten is het samenwerkingsproces verbeterd. Iedereen ziet en werkt op basis van dezelfde accurate informatie (Single Version of Truth) en iedereen werkt samen binnen één en dezelfde procesvorm (Single Version of Proces)."

"De meerwaarde van een klantpresentatie als deze, is dat het een beeld geeft hoe pragmatisch om te gaan met de -soms basale- vraagstukken die veel bedrijven hebben in de samenwerking met partners in de keten. Feedback vanuit de aanwezigen leert opnieuw dat dergelijke praktijkervaringen hoger worden gewaardeerd dan een verhaal rondom de mogelijkheden van de technologie", aldus Roel van de Vrande, verantwoordelijk voor Business Development bij Quyntess.  

Bekijk de presentatie online

Via onze download pagina kunt u toegang krijgen tot de online versie van de presentatie. Deze kunt u vinden onder de categorie "Events". 

Sfeerimpressie van het VNSG Congres

Foto's van het VNSG Congres zijn te bekijken via de Quyntess pagina op Facebook. 

SCM Control Tower Groep

Word lid van de SCM Control Tower Groep op Linkedin en deel uw ervaring rondom Supply Chain Management en Visibility met andere vakspecialisten!