Quyntess introduceert als eerste een standaardkoppeling die gebaseerd is op SAP's eigen oplossingen. Deze On Demand koppeling ontzorgt partijen en stelt ze in staat om met een minimum aan wijzigingen mee te schakelen met de digitale overheid. 

In het kader van een duurzamere en digitale overheid en het versnellen van de transitie van papier en PDF naar elektronische gegevensuitwisseling, wordt het gebruik van Digipoort en DigiInkoop (het digitale platform van de overheid dat beheerd wordt door Logius) steeds belangrijker. Om een snelle adoptie naar een digitale overheid te kunnen realiseren steunt Logius meer en meer op intermediairs en softwareleveranciers.

De opkomst van nieuwe diensten en technologiën als SAP Information Interchange (SAPii)* neemt een aantal van de traditionele drempels weg en stelt organisaties in staat veel gemakkelijker digitaal zaken te doen via Digipoort. Met de aangeboden koppeling, die ruim binnen een maand - een recordtijd - werd gerealiseerd, neemt Quyntess het voortouw in het ontsluiten van in eerste instantie SAP systemen en profileert zich daarmee als de SAP intermediair. 

Quyntess als Intermediair voor Overheid en Bedrijven

De benadering achter SAPii maakt het mogelijk om aan beide zijden van Digipoort waarde toe te voegen. Het maakt dus niet uit of het nu gaat om de koppeling naar UBL 2.0, de conversie vanuit ebMS. Met een groot aantal SAP klanten binnen zowel overheid als bedrijven, legt Quyntess de infrastuctuur die grote aantallen facturen via de Digipoort kan sturen. 

De toegevoegde waarde

Deze oplossing wordt On Demand aangeboden met een volledige business-to-business integratie met het SAP core systeem: de leverancier heeft enkel 1 technische koppeling nodig. Uiteraard is dit koppelvlak gecertificeerd en voldoet aan alle Digipoort eisen voor certificaten en gegevensuitwisseling zonder dat leveranciers hiervoor zelfs iets hoeven te doen.

Binnen het Service Level Agreement (SLA) van de dienstverlening vallen ook toekomstige wijzigingen in de berichtspecificaties en overheidsstandaarden. Hierdoor hoeven aangesloten partijen geen zorg te dragen voor onderhoud en her-certificering van de koppeling. Met deze nieuwe SAPii* technologie garandeert Quyntess een snelle overstap naar elektronische facturatie en gegevensuitwisseling en de basis om gemakkelijk uit te rollen naar andere business partners buiten de overheid. 

Met het inzetten van de Quyntess koppeling leggen bedrijven ook meteen de basis voor uitbreiding naar andere digitale stromen zoals bijvoorbeeld DigiInkoop.

Meer weten over deze oplossing?

Heeft u als leverancier of overheid interesse om berichten uit te wisselen via Digipoort? Quyntess zorgt voor een eenvoudige koppeling vanuit uw eigen ERP omgeving naar de Digipoort. Meer informatie kunt u vinden op www.quyntess.com/e-invoicing

 

* SAP Information Interchange™ is een product van SAP AG.