De EVO (Europese Verladers Organisatie) heeft in samenwerking met TNO een inventarisatie gemaakt van projecten op het gebied van ketenlogistiek en deze gebundeld in een boek: Logistiek tussen de Bedrijven door. Het compacte boek gaat in een aantal hoofdstukken in op vragen als: Samenwerken met wie? Samenwerken op welk vlak? En geleerde lessen.

 

EVO cover

Quyntess is in Nederland waarschijnlijk het enige supply chain bedrijf dat zich volledig gespecialiseerd heeft in samenwerking en integratie van logistieke processen tussen ketenpartners en kon daarom natuurlijk niet in dit boek ontbreken. Door de EVO is gekozen voor een Nederlandse case study van Quyntess bij het Stork concern. Op basis van een aantal concrete onderzoeksvragen van de onderzoekers van TNO en EVO is de case study gedocumenteerd en in het boek opgenomen.

Het bijzondere van de Stork case is dat deze samenwerking inhoudt met zowel klanten, leveranciers als logistieke dienstverleners. Het concern met z'n verschillende divisies en ERP systemen lijkt misschien niet de eenvoudigste startplaats voor zo'n project. Toch is dit gelukt door in enkele opeenvolgende business releases de samenwerking uit te rollen waarbij iedere nieuwe release voortbouwt op het succes van de vorige.

Bent u geïnteresseerd in deze case study? Download hier de pdf.

Heeft u interesse in ketenlogistieke ideeën voor uw bedrijf? Neem contact met ons op. Van ons krijgt u niet alleen het boek maar ook een directe uitwisseling over de business case in uw bedrijf.